Ciekawe informacje – Księga HACCP w służbie gastronomii

System HACCP to System Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Testom.
Nazwa wywodzi się z angielskiego – Hazard Analysis and Critical Control Points.
System HACCP opiera się na siedmiu głównych i poważnych zasadach, które chcemy Tobie w tym momencie tutaj przedstawić. Pierwsza zasada polega na identyfikacji zagrożeń i na opisaniu wszelkich środków zapobiegawczych. Druga zasada polega na identyfikacji krytycznych punktów sprawdzeniu (tak zwane CCP), trzecią zasadą jest identyfikacja limitów krytycznych. Czwarta zasada to postanowienie systemu monitorowania CCP – gdzie właściwie każdy CCP musi posiadać zawarte wymagania dotyczące sposobu i częstotliwości odczytywania i zapisywania wartości środków kontrolnych. Piątą zasadą jest określanie działań korygujących, szóstą zaś jest ustalenie procedur weryfikacji systemu. Finalną, siódmą zasadą jest uwarunkowanie procedur zapisów.
Na końcu wyjaśnijmy sobie jeszcze, czym jest wspomniane wyżej CCP – to Critical Control Point.
Po co więc nam Księga HACCP dla gastronomii? Posiadając swoją restaurację, bądź produkując żywność przeróżnego pochodzenia, księga HACCP dla gastronomii ma możliwość być nam bardzo przydatna, to w niej znajdziemy wszystkie zasady, które tu opisaliśmy. Możemy zamówić księgę w formie papierowej w jaki sposób i na płycie DVD, księga HACCP dla Gastronomii nie jest droga, a warto ją mieć.

Chłopcy i dziewczęta, które chciały ażeby wejść w posiadanie tej księgi, mogą zamówić ją bez opuszczania domu, za pośrednictwem internetu. Wpiszcie w Google, hasło: księga HACCP dla gastronomii, a momentalnie znajdziecie się na jej oficjalnej stronie poprzez którą możecie zamówić dowolną ilość ksiąg dla siebie, czy to w formie drukowanej czy na płycie DVD.

 

Źródło: Księga HACCP dla gastronomii http://haccp-dla-gastronomii.interkursy.pl